Přejít na hlavní navigaci


Čerstvý farmářský sýr

Naše sýry vyrábíme v malé Sýrárně Broumov přímo v srdci barokního města Broumova, které je součástí Chráněné krajinné oblasti Broumovsko - regionu pověstného magickými skalními městy a barokními památkami. I přes svou skromnou velikost se tato sýrárna může pochlubit špičkovými technologiemi, které se zde doplňují s dokonalou ruční prací nadšeného a zkušeného týmu. Díky této kombinaci, spolu s využitím kvalitních a lokálních surovin, zde vznikají sýry, které mohou směle konkurovat i na mezinárodní úrovni

Mléko, které využíváme k výrobě sýrů, nám dodávají místní farmáři z okolních farem každý den čerstvé. Farmáři hospodaří na pastvinách Broumovské kotliny v okolí Broumovských stěn a v přilehlých Javořích horách. Kvalita našich sýrů se odvíjí právě od stád zdejších farmářů a jejich tvrdé, leč krásné práce. Výrobní tajemství naší sýrárny spočívá v třech základních principech: používání regionálního mléka, originální receptury a poctivé péče během zrání

Čerstvý farmářský sýr, vyrobený z šetrně pasterovaného mléka, nabízíme ve variantách: přírodní, se sladkou paprikou, se sušenými rajčaty, s chilli, s pepřem a citronovou kúrou, s provensálskými bylinkami nebo gyros.