Recept pro 4 osoby.
Ingredience - konfitovaný bůček:
Ingredience - dušené zelí:
Ingredience - bramborovo-sýrové placky:
Postup přípravy:
Bůček nakrájíme na porce, kůži ostrým nožem nařežeme do mřížky. Důkladně osolíme, opepříme, dáme do hlubšího pekáče (nebo litinového hrnce) společně s bylinkami a česnekem. Zalijeme zhruba 1 kg vepřového sádla tak, aby byl bůček ponořen. Dáme péct do rozpálené trouby na 130 °C, pečeme 3-5 hodin.
Kysané zelí slijeme (trochu nálevu si necháme na závěrečné ochucení) a překrájíme na menší kousky. Nadrobno nakrájenou cibuli na oleji nebo sádle osmažíme do zlatova. Přidáme zelí, kmín, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Na závěr přidáme cukr, ocet a sůl dle chuti.
Na bramborové placky si předem krátce uvaříme brambory, stačí 10-15 minut. Po vychladnutí je nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme vejce a žloutek, sůl a nastrouhaný sýr Braunauer. Důkladně promícháme a pomalu smažíme na menším množství oleje. Placky lze také připravit v troubě na pečícím papíře na 175 °C, pečeme 15 minut.
Dobrou chuť!