Recept je pro 4 osoby.
Ingredience - těsto:
Ingredience - náplň:
Ingredience - karamelizovaná cibule:
+ zakysaná smetana k podávání
Postup přípravy:
Brambory uvaříme den předem ve slupce doměkka. Druhý den je oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku, sůl, vodu dle potřeby a vytvoříme tuhé a nelepivé těsto. Vyválíme tenký plát a vykrájíme kolečka o průměru 8-10 cm. Do každého kolečka dáme náplň, okraje potřeme vodou, přehneme a přimáčkneme. Pirohy vaříme ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou na povrch.
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a smažte na středním plamenu asi 10 minut. Následně do pánve vlijte víno a nechte odpařit alkohol (poznáte podle vůně). Poté přidejte cukr a ocet balsamico a pomalu smažte ještě asi 15 minut. Horké pirohy podávejte se zakysanou smetanou a karamelizovanou cibulí.
Dobrou chuť!